Par kvasu

Kvasa vērtīgās un
dziednieciskās īpašības.

Kāpēc kvass ir veselīgs? Dziedināšana ar kvasu.

1 no 2

Dziedināšana ar kvasu.

Kvasam ir ne tikai laba garša, tam piemīt plašs veselīgo un dziedniecisko īpašību spektrs, mūsdienās tas ir viens no pašiem veselīgākajiem dzērieniem. Kvass ir tautaslīdzeklis avitaminozes ārstēšanai, jo satur daudzus nepieciešamos mikroelementus un vitamīnus, piemēram, pienskābi, B grupas vitamīnus, kalciju, magniju, fosforu, kā arī aminoskābes (tai skaitā arī neaizvietojamās aminoskābes).
Pateicoties vērtīgajāmīpašībām, kvass regulē kuņģa un zarnu trakta darbību, aizkavē kaitīgu, slimības izraisošu mikrobu vairošanos, uzlabo vielmaiņu, labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmu. Savas vērtīgās un dziednieciskās īpašības kvass iegūst rūgšanas procesa laikā.
Mikroorganismi, kas mīt kvasā rūgšanas laikā, normalizē gremošanu, kā arī ārstē disbakteriozi. Vitamīni, kas radašīs baktērijas, stiprina imunitāti. Kvasu ir veselīgi dzert pirms ēšanas tiem, kassirgst ar gastrītu ar pazeminātu skābes līmeni, sirds slimībām, hipertoniju, kam ir vāja nervu sistēma, un tiem, kas vienkārši grib uzlabot savu garastāvokli. Kvasa sastāvā esošo skābju darbība spēj sadalīt un izvadīt atmirušās, kaitīgās šūnas.
Kvass ir ļoti veselīgs, tas stiprina zobu emalju, dziedē čūlas un pat veicina notievēšanu.

2 no 2

Kvasa vērtīgās un
dziednieciskās īpašības.

Vērtīgās īpašības kvass iegūst pateicoties graudaugiem, maizes raugam un citām piedevām, kuras tiek izmantotas kvasa izgatavošanas laikā. Kvass ir bagāts ar cilvēka organismam vitāli svarīgām vielām: raugu, ogļhidrātiem, fermentiem, minerālvielām, olbaltumvielām, organiskajām skābēm, vitamīniem.
Maizes kvass tiek gatavots no rudzu miltiem vai sausiņiem. Lai to pagatavotu, uzkarsējiet ūdeni, pēc tam aplejiet sausiņus ar verdošu ūdeni un nolieciet tumšā vietā uz 3-5 stundām, lai nostādinātu.Pēc noteiktā laika nokāsiet ūdeni, pievienojiet iegūtajam šķidrumam (misai) cukuru, raugu un novietojiet to siltā vietā rūgšanai.
Vasarā kvass ir lielisks atspirdzinošs dzēriens, kas kopā ar dārzeņiem papildina uzturu.
Kvass pēc senlaiku receptēm.
Kvass ir tikpat labs kā sendienās.